TOP5 Inspiroivat naisyrittäjät juuri nyt

Minusta on inspiroivaa seurata muiden naisyrittäjien menoa, ja nähdä kuinka he tekevät töitä omien unelmiensa eteen. Vahvoja, rohkeita ja määrätietoisia esikuvia ei koskaan voi olla liikaa, mutta tällä hetkellä fiilistelen erityisesti viittä huikeaa boss ladya. Ajattelin esitellä heidät teillekin, jos kaipaatte omaan elämään hieman lisäinspistä. Osan näistä naisista olen tavannut henkilökohtaisesti, osan kanssa työskentelen säännöllisesti ja osaa seuraan puhtaasti somessa. Kaikki ovat silti yhtä inspiroivia ja huikeita mimmejä!

Sanna Paakkonen

Sannaan tutustuin ihan yrittäjyyteni alkutaipaleella, ja hän on ollut yksi yrittäjäesikuvistani siitä lähtien. Sannan yritys (WTF Design Oy) on jo 11-vuotias, ja minusta olisi mahtavaa, jos oma yritystoimintani yltäisi joskus samaan. Sannasta välittyy sellainen leppoinen ja lupsakka, mutta itsevarma ja äärimmäisen ammattitaitoinen fiilis. Minusta on mahtavaa seurata, kuinka rohkeaa ja persoonallista markkinointia Sannan yrityksessä tehdään.

Sanna on monessa mukana, mutta tuntuu, että hän toimii kaikessa täydellä sydämellä ja tekee aidosti sitä, mistä nauttii. Minusta on hienoa, että omaa intohimoa seuraamalla voi saavuttaa menestystä ja tehdä sen kautta joka ikinen päivä sellaista työtä, josta tykkää. Sannan kanssa käydystä kahvittelusta on jäänyt mieleen erityisesti se, että tehdystä työstä on saatava aina asianmukainen korvaus. Minusta Sanna on hyvä esimerkki myös siitä, että omasta osaamisesta ja onnistumisista saa olla ylpeä ja iloinen, eikä niitä tarvitse millään lailla piilotella. Omaa osaamista ja sen arvoa ei kannata vähätellä, jos haluaa tehdä menestyvää bisnestä!

Sanna Instagramissa: @wtfdesign // Facebookissa: WTF Design

Anni Vallius

Annia en ole tavannut koskaan henkilökohtaisesti, mutta törmäsin häneen hieman ennen, kuin aloimme etsiä Oisalle yhteistyöbloggaajia, jollaiseksi Annikin lähti lopulta mukaan. Siitä saakka olen seurannut Annin menoa, sillä hänessä on jotain sellaista itsevarmuutta ja voimaa, jota ihailen. Anni on rohkean ja vahvan oloinen nainen, joka ei pelkää tarttua isoihin haasteisiin. Hän tuntuu näkevän mahdollisuuksia niissä asioissa, joissa muut näkevät vain haasteita. Tämä on sellainen piirre, josta haluan itsekin pitää kiinni. Anni on myös selkeästi tekijänainen: ei tee vain hienoja suunnitelmia, vaan tarttuu aidosti toimeen niiden suhteen.

Viime aikoina olen ihaillut erityisesti sitä, kuinka Anni muunsi Fittnessmalli-kisan Wellnessmalliksi ja uudisti koko konseptin. Aiemmin ehkä hieman ulkonäkökeskeiseen kisaan tuli paljon enemmän syvyyttä ja lämpöä – tuntuu, että he etsivät nyt aidosti uutta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettilästä. Jännityksellä jään seuraamaan myös seuraavan vuoden kisaa!

Anni Instagramissa: @anni.vallius // Anni Vallius

Nanna Karalahti

Pakko myöntää, että olin pitkään yksi niitä, joka piti Nannaa vain turhana julkkiksena. Jossain vaiheessa kuitenkin aloin seurata häntä enemmän ja huomata, että tällä naisella on paljon tärkeää sanottavaa. Nanna vaikuttaa olevan hyvinkin jalat maassa suosiostaan huolimatta, ja hän on hyvä esimerkki siitä, että vain oman arvomaailman mukaista elämää elämällä voi olla 100% onnellinen. Kuuntelin tänä syksynä monen muun tapaan Nannan uuden kirjan Sinä pystyt, ja löysin niin monta samaistumiskohtaa! Se antoi taas ripauksen lisää uskoa siihen, että omaa intuitiota ja omia unelmia kannattaa seurata, vaikka välillä kasvoille iskisi kovakin vastatuuli.

Nannasta välittyy lämmin ja empaattinen, mutta omat rajat tiedostava fiilis. Nanna on myös hyvä esimerkki siitä, että voi olla onnistuneesti monta rautaa tulessa ja uralla voi edetä myös perheellisenä ihmisenä. Eniten minua tässä naisessa kuitenkin inspiroi se, että hän tietää, millaista elämää haluaa elää ja todella elää sen mukaisesti. Sellaiseen tilanteeseen minäkin haluan päästä joku päivä.

Hanna Yli-Yrjänäinen

Hannan tarina on mielestäni aivan mielettömän inspiroiva ja osoittaa, kuinka kovalla työllä omista unelmista voi todellakin tehdä totta. Hanna on sisustussuunnittelija, joka on parissa vuodessa onnistunut kasvattamaan sisustusblogista osakeyhtiön (DESIGN BY HANNA K.), joka tuo hänelle toimeentulon. Minusta tämä on hienoa etenkin siksi, ettei ala ole Suomessa kaikista helpoin, minkä lisäksi Hanna toimii Vaasassa, jossa sisustussuunnittelun ostaminen ei ole vielä yhtä trendikästä, kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla.

Työskentelen Hannan kanssa säännöllisesti, ja on ollut hienoa seurata hänen firmansa kehitystä. Nyt marraskuun alusta saakka saan kunnian jakaa toimiston hänen ja toisen sisustussuunnittelijan kanssa – kuinka siistiä? Hanna on elävä esimerkki siitä, että omasta unelmasta voi tehdä totta, kun vain uskoo omaan juttuun ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Hanna toimii minulla inspiraationa etenkin Oisan suhteen!

Hanna Instagramissa: @design_by_hanna_k // Facebookissa: DESIGN BY HANNA K.

KUVA: Jenni Janakan FB-sivu (kuvaaja: Heidi Strengell)

Jenni Janakka

Jenni on tuorein tuttavuus listallani, sillä tutustuin hänen Röyhkeyskouluunsa vasta muutama viikko sitten I Love Me -messuilla. Minusta Jennillä on aivan huikean hieno missio: saada naiset ylpeiksi omasta osaamisestaan ja saavuttamaan elämässään sopiva röyhkeystaso! Liian moni meistä kärsii kiltin tytön taudista tai huijarisyndroomasta, jotka jarruttavat meidän menestystä. Jenni haluaa auttaa karistamaan näitä jarruja – voiko olla parempaa inpiraatiota?

Jennissä on jotain sellaista maagista, että hänen puhettaan on vain pakko jäädä seuraamaan. Ilmeet, eleet, itsevarmuus ja huumori luovat yhdistelmän, joka imaisee heti mukaansa. Samaistun vahvasti Jennin ajatukseen siitä, että elämässä tulee välillä hypätä tutkimaan yllättäen eteen tulevia sivupolkuja, eikä mennä vain sokeasti edeltä päätettyä tietä eteenpäin. Joskus ne parhaat jutut löytyvät nimittäin juuri sieltä, minne ei koskaan ajatellut astuvansa.

Jenni Instagramissa: @jenni.janakka // Facebookissa: Jenni Janakka

Sellaisia huikeita ja inspiroivia naisia löytyy minun listaltani. Kuka sinua inspiroi juuri nyt? 🙂

Kirjoita kommentti