Priska Autio Oy - pienen tytön unelmasta uraksi

Tiesin jo alakouluiässä, että minusta tulee isona kirjoittaja. Rakastin sanoja, tarinoita ja sitä, että mielikuvituksella saattoi keksiä vaikka mitä mahtavia seikkailuja. Toki halusin olla myös poliisi ja lentoemäntä sekä työskennellä hotellin vastaanotossa, mutta kaikkein suurin unelmani oli tulla kirjailijaksi. Pienen minäni mieli haaveili, että saisi jonain päivänä luoda ihmisille sanojen avulla samanlaisia elämyksiä, joita itse sain kokea ahmiessani kirjoja läpi yölampun valossa.

Ilmaisutaidon lukion kautta suuntasin elokuvakouluun käsikirjoittajalinjalle, josta matka jatkui kohti markkinoinnin jännittävää maailmaa. Olen aina ollut tyyppi, joka kuuntelee sydäntään ja menee haaveita kohti, vaikka varmuutta onnistumisesta ei olisi. Tämä piirre on vienyt minua mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja tilanteisiin, mutta se on tarjonnut myös valtavan määrän mahdollisuuksia, joihin tarttua. Yrittäjämäinen asenne työhön on kulkenut mukana läpi koko työurani: tein kirjoitustöitä freelancerina opintojen ja myöhemmin palkkatöiden ohessa, kunnes siirryin vuonna 2015 täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Viisi vuotta tein yrittäjänä töitä toiminimellä, kunnes syksyllä 2020 tuli aika muutokselle yhtiömuodon vaihtuessa osakeyhtiöksi. Tulevaisuudessa yritystoimintani tulee kietoutumaan entistä vahvaemmin kirjoittamisen ja hyvinvoinnin ympärille.

Voit lukea lisää yrittäjätarinasta blogista: Kuinka minusta tuli yrittäjä?

VERKOSTOIDUTAAN LINKEDINISSÄ!

Priska Autio - sisallontuottaja

Miksi juuri kirjoittaminen?

Kirjoittaminen on aina ollut minulle luontevin tapa ilmaista itseäni. Tekstiä syntyy aina silloinkin, kun sanat eivät löydä suusta oikealla tavalla ulos. Työssäni voin hyödyntää mainiosti uteliasta seikkailijaluonnetta, luontaista lahjakkuutta kirjoittamiseen sekä kymmenen vuoden kokemusta erilaisten sisältöjen kirjoittamisesta. Saan olla kaikkea aina salapoliisista somettajaan ja tarinankertojasta toimittajaan. Monipuolisuus ja luovuus ovatkin tämän työn parhaita puolia.

Olen aina ollut tyyppi, joka mieluummin hyppää vähän riskillä, kokeilee rohkeasti uusia asioita sekä menee pelosta huolimatta hymyillen epämukavuusalueelle. Minusta on aina parempi yrittää ja epäonnistua, kuin jättää jotain tekemättä siksi, ettei uskalla. Usein ne kaikista mahtavimmat jutut nimittäin syntyvät juuri siksi, että jokin alkuperäinen suunnitelma meni pieleen.

Koulutus

2009 – 2012

Medianomi (AMK) – Elokuva- ja televisioalan koulutusohjelma // erikoistumisaloina käsikirjoittaminen ja tuotanto

Lopputyö yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

2013 – 2014

Tampereen kesäyliopisto // markkinoinnin perusopintoja

2005 – 2009

Tampereen yhteiskoulun lukio // ilmaisutaidon erikoislukio

Työkokemus

2020 –

Priska Autio Oy // täysipäiväinen yrittäjä ja sisällöntuotannon tehonainen

2015 -2020

Priska Autio Creations // täysipäiväinen yrittäjä ja sisällöntuotannon tehonainen

2010 – 2015

YLE – Uusi Päivä // Uusi Päivä -päivittäissarjan jaksojen käsikirjoitus + sarjan hahmojen some-elämän ideointi ja kirjoitus.

2008 – 2015

Olen työskennellyt urani aikana ja kirjoitustöiden ohessa mm. lehtien jakajana, toimistosiivoojana, hotellin aamiaishoitajana, puhelinmyyjänä, henkilökohtaisena avustajana, videotuotantofirman assistenttina ja matkatoimistovirkailijana.