Oman suunnan löytäminen elämässä

Olette varmasti kuulleet paljon kliseisiä lauseita sydämen äänen seuraamisesta ja oman jutun löytämisestä elämässä. Lukeneet juttuja henkilöistä, jotka ovat tehneet kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen, ja löytäneet täyden kukoistuksensa. Oletko koskaan ajatellut, että niin voisi tapahtua myös sinulle?

Olen monta kertaa saanut todistaa, kuinka ihmiset vähättelevät henkilöä, joka kertoo silmät palosta hehkuen seuraavansa sydämensä ääntä, toteuttaen juuri niitä asioita, joista unelmoi. Asennetta pidetään harmittavan usein höpsönä – ollaan varmoja, että kyllä se joskus tulee järkiinsä. Mutta entä, jos tuo henkilö onkin oivaltanut jotain aivan totaalisen tärkeää elämästä? Hän on oppinut kuuntelemaan itseään, omia tarpeitaan ja toiveitaan. Hän on ymmärtänyt, millainen elämä tekee hänet onnelliseksi. Hän on oppinut uskomaan itseensä, ja tekemään töitä saavuttaakseen ne asiat, jotka hän tarvitsee elääkseen itselleen täysipainoista elämää. Hän on löytänyt rohkeuden murtautua muiden odotuksista ja kyvyn kuunnella oman sydämensä ääntä.

Jos elää muiden näköistä elämää ja tukahduttaa oman intohimonsa, saattaa elämä tuntua lopulta aika tyhjältä. Silloin alkaa katsoa unelmiaan toteuttavien ihmisten elämää kateellisena, eikä enää usko, että itsekin voisi toteuttaa niitä asioita, joista haaveilee. Joskus taas pelkäämme, että epäonnistumme, joten emme edes yritä. Elämän valtaavat mitä jos -ajatukset, jotka vuosien saatossa muuttuvat katkeruudeksi: miksi en yrittänyt, kun siihen olisi ollut mahdollisuus? Miksi en raivannut unelmalleni tilaa?

Oletko koskaan miettinyt, miltä sydämen ääni kuulostaa? Minusta sydämen äänestä kertoo parhaiten se, että ajatus jostakin asiasta, mielikuvasta tai unelmasta herättää vatsanpohjaan perhoset, saa hymyn huulille ja veren kiertämään kehossa. Innostus on ehkä paras sana kuvamaaan olotilaa. Vaikka matka olisi vaikea, pysyy tuo sama positiivinen vire asian ympärillä. Unelmien saavuttaminen ja tavoitteleminen ei ole välttämättä helppoa, eikä sen pidäkään olla. Jos saisimme aina helposti kaiken, mitä haluamme, emme osaisi arvostaa onnistumisia niin paljon. Uskon, että jokaisella on omanlaisensa tapa tulkita kehon ja mielen viestejä. Avainasemassa onkin oppia kuuntelemaan niitä, ja löytää rohkeus toimia niiden mukaan.

Parin viikon päästä istun lentokoneessa matkalla kohti yhtä isoimmista unelmistani. On hassua ajatella, että tuo matka, joka aluksi oli vain puhetta, onkin yhtäkkiä täyttä totta. Niin totta, että pian täytyy kaivaa matkalaukku esiin varastosta ja miettiä, mitä ihmettä kuukauden reissuun oikein tarvitsee mukaan. Moni on kehunut minua rohkeaksi kertoessani matkastani. En itse ajatellut olevani rohkea lähtiessäni toteuttamaan matkaa. Koin, että se oli asia, jota jäisin katumaan, jos jättäisin sen tekemättä. Tunsin kuitenkin sisälläni, että matka on askel kohti minun näköistäni elämää. Ajatus kirjan kirjoittamisesta sai perhoset vatsaan ja suun hymyyn. Se tuntui kivana kutinana koko kropassa. Se toi sisälleni sellaisen fiiliksen, jota toivoisin elämääni enemmän.

Kun mietin asiaa ulkopuolisen silmin, niin kyllähän matkaan lähtö vaikuttaa rohkealta, ja kai se sitä tietyllä tapaa onkin. Minulle se on oman sydämeni äänen seuraamista – ensimmäistä kertaa niin, etten mieti hetkeäkään, mitä muut asiasta ajattelevat. Se on seikkailu, johon olisin toivonut tarttuvani jo aiemmin, mutta tiedän, etten olisi ollut siihen silloin valmis. Uskon, että elämä tuo meille eteen tarvitsemamme mahdollisuudet juuri silloin, kun kukin on niihin valmis. Kuuntele siis itseäsi isojen valintojen edessä ja luota intuitioosi. Älä pelkää hypätä hulluihinkin juttuihin, jos koet, että sydämesi niitä kaipaa. Asiat yleensä järjestyvät lopulta hyvin.

Millaisista asioista sinä haaveilet? Elätkö itsesi näköistä ja onnellista elämää?

Kirjoita kommentti