Nyt otetaan ihonhoito haltuun

*Kaupallisessa yhteistyössä BELLA SANDVIK – hyvinvointi- ja kauneushoitola Sulvalla. Tuotteet ja palvelut saatu.

Vaikka ihoni on aina ollut suhteellisen hyvässä kunnossa, olen näin kolmekymppisenä alkanut pohtia aika ajoin sitä, ettei niin välttämättä tule aina olemaan. Etenkin loppukesän festaripuristuksen jälkeen tuntui, että iho oli aivan tukossa ja kuivahtanut. Olemattomat ihonhoitorutiinit, sekava ruokavalio ja liian vähäinen vedenjuonti ovat omiaan vanhentamaan ihoa, eikä iho palaudu enää niin tehokkaasti kuin parikymppisenä. Niinpä tänä syksynä, jolloin oma hyvinvointi on kivunnut muutenkin ylemmäs prioriteettilistalla, päätin ottaa myös ihonhoidon tärkeämmäksi osaksi arkea.

Tutustuin BELLA SANDVIKIN Katjaan, kun asuimme viime vuonna hetken aikaa Mustasaaren kylällä nimeltä Sulva. Katjalla on siellä hyvinvointi- ja kauneushoitola, johon päädyimme hetken mielijohteesta varaamaan ajat jalkahoitoon ennen kesälomareissua. Meillä synkkasi Katjan kanssa jutut heti yhteen, ja käynniltä jäi mukaan punaisten varpaankynsien lisäksi superpositiivinen fiilis. Kävin satunnaisesti muissakin hoidoissa (Katja tekee mm. hierontoja ja myy eteerisiä öljyjä), ja kirjoitin Oisaan artikkelin liittyen ikääntymistä tukevaan ja ihoa kuuntelevaan ihonhoitoon. Artikkelin myötä tutustuin tarkemmin hoitolassa käyttettävään Rosel Heim nature+science -tuotesarjaan, jonka maahantuoja Katja on. Kyseessä on lähes 100-vuotias, Saksassa kehitetty regulatiivisen ihoterapiahoitosarja, joka perustuu tieteeseen, ekologisuuteen ja yksilölliseen ihonhoitoon. Hoitosarjan tuotteissa käytetään ihoidenttisiä ainesosia, mikä tarkoittaa, että niissä käytetään sellaisia ainesosia, joita ihossa luontaisestikin on. Tuotteita valmistetaan edelleen saman perheyrityksen voimin, nyt jo neljännessä sukupolvessa ja vahvasti alkuperäisiä arvoja kunnioittaen.

Uusi kokemus kasvohoidosta

Päätin, että haluaisin lähteä kokeilemaan, millaisia vaikutuksia Rosel Heimin tuotteista olisi omaan ihooni, sillä olin matkan varrella alkanut kiinnostua brändin ideologiasta ja tuloksista. Aloitimme yhteistyön ihokonsultaatiolla ja kasvohoidolla, kuten Katjalla on usein tapana. Näin saadaan kokonaiskuva ihon tilanteesta ja tiedetään, millaisin askelin lähteä liikkeelle.

Käynti alkoi sillä, että Katja kyseli taustatietoja ihostani. Kävimme läpi perusasioita, kuten ruokavaliota ja ihonhoitorutiineja, mutta myös omia kokemuksiani ihosta ja millaisia iho-ongelmia esimerkiksi suvussani on ollut. Katja kertoi, että usein ihmiset tulevat hakemaan apua johonkin tiettyyn iho-ongelmaan, jolloin pureudutaan vielä tarkemmin siihen. Milloin ongelma on alkanut? Millaisia oireita ihossa on? Kuinka ongelmaa on tähän saakka yritetty hoitaa? Kysymysten tavoitteena on ymmärtää ihoa, löytää mahdolliset syyt iho-ongelmien taustalla sekä auttaa asiakasta oivaltamaan asioita omaan ihoon ja ihonhoitoon liittyen.

Olen käynyt kasvohoidossa aiemmin kerran, mutta se oli enemmän semmoinen hemmottelutyyppinen hoito. Tällä kertaa kyseessä oli kokonaisvaltaisempi hoito, johon sisältyi myös ihon puhdistus. Katja kävi kasvojeni ihon läpi tarkasti, jotta pystyi valitsemaan juuri senhetkiseen tilanteeseen sopivat tuotteet hoitoon. Jokaisen iho on yksilöllinen ja esimerkiksi sää vaikuttaa siihen, että saman ihmisen iho on erilainen eri vuodenaikoina. Tämän vuoksi tuotteet valitaan aina jokaisen ihon tilanteen mukaan, ja niitä voidaan käyttää eri tavoin eri ihmisillä. Hoito oli kokonaisuudessaan todella miellyttävä ja rentouttava kokemus, vaikka mustapäiden mekaaninen poisto välillä nipistelikin. Tämä oli kuitenkin ajoitettu sopivasti hoidon alkupuolelle, joten sen jälkeen pääsi laskeutumaan superrentouttavaan olotilaan, jonka aikana taisin jopa torkahtaa hetkeksi. Katjalla kasvohoitoon sisältyy muuten myös kulmien muotoilu ja ihana hierontahetki, mikä on kiva bonus.

Kotihoidolla luodaan hyvän ihon pohja

Vaikka kosmetologikäynnit ovat iholle hyvä tehopuhdistus, on terveen ja puhtaan ihon perusta omalle iholle sopiva kotihoito. On pakko myöntää, että tämä on itselläni ollut osa-alue, josta ei ole koskaan muodostunut elämän aikana rutiinia. Olen käyttänyt milloin mitäkin testeriä, putsaria ja saippuaa, eikä kosteutuksesta ole ollut tietoakaan. Nyt on siis aika opetella uutta!

Katja valitsi käynnin lopuksi sopivat tuotteet oman ihoni hoitoon ja perusteli hyvin, miksi hän suosittelee juuri niitä. Tässäkin hän kuitenkin kuunteli minua ja kyseli esimerkiksi, millaiset ihonhoitotuotteet ovat koostumukseltaan mieluisimpia ja kuinka paljon haluan panostaa ihonhoitoon. Helppous on itselläni se ykköskriteeri. Tuotteita Rosel Heimilta löytyy monipuolisesti, mutta arjessa pärjää hyvin muutamalla. Katja kertoi, että keskimäärin käytössä on usein viisi erilaista tuotetta. On kuitenkin tärkeää aloittaa maltillisesti, jotta voidaan seurata, kuinka mikäkin tuote vaikuttaa omaan ihoon. Tuotesarjaan kuluu kolme phasea, joista ensimmäinen on puhdistus, toinen tehohoitoon tarkoitettu tuote sekä kolmas kosteuttava ja suojaava tuote. Usein phase 2 on se, joka vaihdetaan tai johon lisätään tuote esimerkiksi vuodenaikojen mukaan. Tällöin saadaan iholle vaikkapa lisää kosteutta talvisin tai rauhoittavaa ja palauttavaa vaikutusta auringonpaahteen jälkeen.

Nämä tuotteet lähtevät itselläni testiin:

Sovimme seurantakäynnin parin kuukauden päähän, jolloin nähdään, kuinka iho on reagoinut ja mietitään, tarvitaanko talvea vasten muutosta tuotteisiin, jotta iho saadaan pidettyä tasapainossa. Kosmetologilla olisi hyvä käydä vuodenaikojen mukaan, jotta voidaan korjata menneen kauden vaurioita ja valmistaa iho seuraavaa varten. Mikäli ihossa on jokin selkeä ongelma, johon toivotaan apua, voidaan suunnitella yhdessä tiheämpi hoitokertojen sarja, jolla päästään hoitamaan ihoa vielä tehokkaammin. Minusta on hienoa, että tässäkin asiassa toimitaan hoitosarjan arvojen mukaisesti: yksilöllisesti ja ihoa kunnellen.

Olen superinnoissani tästä yhteistyöstä! Pidän erityisesti siitä, että Katjan ote kosmetologina on hyvin yksilöllinen: koko käynnin ajan tuntui, että oma ihoni oli pääosassa, eikä työtä tehty liukuhihnalla. Katja oli aidosti kiinnostunut siitä, kuinka ihoni saadaan tasapainoon ja kuinka voimme tukea sen ikääntymistä. Huomaa, että tässä tehdään työtä ennen kaikkea sydämellä ja kiinnostuksesta ihoa kohtaan. Oli myös ihana saada hetki, joka oli vain minulle, sillä oma hyvinvointi on ollut viime vuodet taka-alalla. Pääsette täällä blogissa seuraamaan syksyn aikana ihon muutoksia ja käytännön kokemuksia tuotesarjasta. Seuraavassa postauksessa kerron teille hieman tuotesarjan tarinaa, sillä se on aivan äärettömän mielenkiintoinen!

Oisan artikkelin aiheesta voit lukea tästä: Hoida ihoasi armollisesti

Kirjoita kommentti