New York – here I come!

Tuntuu aika hurjalta sanoa ääneen, että lähden toteuttamaan yhtä pitkäaikaisinta unelmaani tänä keväänä. Aion nimittäin viettää kuukauden New Yorkissa kirjoittaen kirjaa! En meinaa uskoa asiaa vielä, mutta totta se on. Vaikka olen höpötellyt asiasta ympärilläni oleville ihmisille paljonkin, on  pakko myöntää, etten oikeasti kuvitellut, että joskus toteuttaisin matkan. Se oli enemmän sellainen hölmönä haaveena lähtenyt idea, joka kasvoi yhtäkkiä isommaksi unelmaksi. Ja tässä sitä ollaan, lentoliput takataskussa ja joka hetki lähempänä lähtöä.

Mistä idea matkaan oikein lähti? Miksi juuri New York ja mitä ihmettä? Olen jo vuosia hahmotellut ja suunnitellut epäsäännöllisen säännöllisesti muilta kiireiltä ehtiessäni kirjaa (tai oikeastaan kirjasarjaa, mutta lähdetään yhdestä ensin liikkeelle), mutten ole löytänyt sopivan rauhallista aikaa istua alas ja ryhtyä kirjoitustyöhön. Se vaatii ihan omanlaisensa ympäristön, jossa voi uppoutua täysin kirjoittamiseen. Siispä mietin, että haluaisin päästä irti arjen pyörityksestä ja kaikista niistä asioista, jotka täyttävät normielämässä kalenterini, jotta voisin oikeasti keskittyä vain kirjoittamaan. Mietin aluksi saaristomökkiä karuissa merimaisemissa tai muuta mahdollisuutta lähellä kotia. Totesin kuitenkin, että olisi päästävä jonnekin kauemmas – ihan oikeasti irti arjesta.New Yorkissa asuva ystäväni oli aiemmin vihjannut, että voisin joskus tulla hänen luokseen kyläilemään pidemmäksi aikaa. Heillä olisi huone, jossa voisin majailla, ja hän kävisi normaalisti päivisin töissä, joten voisin puuhailla omia juttujani sillä aikaa. En ottanut tuota silloin kovin tosissani, mutta yhtäkkiä se palautui mieleeni. Matkasta puhuttiin alustavasti jo viime syksynä, mutta elämä puuttui peliin ja totesin, että ehkä se oli merkki, että koko matka oli huono idea, ja jätin asian sikseen. Sitten ystäväni yhtäkkiä ehdotti, että jospa tulisin kuitenkin. Mietin, että onko hommassa mitään järkeä. Kuka nyt lähtee maapallon toiselle puolelle kirjoittamaan kirjaa? Mitä jos kukaan ei halua julkaista kirjaa, kun sen kirjoittamiseen on käyttänyt niin paljon aikaa ja vaivaa? Mitä jos kirja julkaistaan ja se on ihan täysi floppi?

Päätin, että jään enemmän katumaan sitä, jos en nyt tartu mahdollisuuteen ja hyppää tuulta päin. Vaikka en saisi kirjoitettua matkan aikana mitään, on se aivan mahtava seikkailu silti! Jos ei kukaan halua kustantaa kirjaa, voin keksiä keinon tehdä sen itse. Ja kyllä, kirja voi aivan hyvin flopata, mutta se voi myös olla menestys. En voi tietää, ellen kokeile – siispä tekosyyt sikseen ja hyppy tuntemattomaan. En ole koskaan aiemmin käynyt New Yorkissa lentokentän välilaskua lukuun ottamatta, joten tältä reissulta lähtee kotiin aivan valtavasti uusia kokemuksia. Lupaan ottaa teidätkin mukaan tähän huikeaan seikkailuun!

Kirjoita kommentti