Läksiäisiä ja päiväreissu Long Islandille

Ystävälläni on nykiläiseen tapaan hyvin aktiivinen elämäntapa, ja olen päässyt hänen mukanaan moneen mielenkiintoiseen paikkaan. Yksi näistä tapahtumista oli Brooklynissa Filament at the Landing -nimisessä ravintolassa/juhlapaikassa, jossa vietimme Emilyn pomon läksiäisiä.

Juhlatila oli aivan upea! Kolmella seinällä oli isot ikkunat, joista yhdestä näki Vapaudenpatsaan pienenä horisontissa. Sisustus oli urbaani ja moderni, todella brooklynilainen. Tila sijaitsi vanhassa tehdasrakennuksessa, joka oli kunnostettu moderniin käyttöön. Rakennuksessa on mm. ravintoloita ja innovaatiokeskus, joiden tarkoitus on auttaa työllistämään alueen ihmisiä. Sopi hyvin teemaan, sillä siihen pyrkii myös järjestö, jossa ystäväni on töissä. Tilaisuus oli hyvin rento: ruokaa, juomaa ja juhlapuheita. Oli kiva tutustua ystäväni työpiireihin ja fiilistellä Brooklynia!

Ystäväni oli ottanut perjantain vapaaksi töistä, sillä maanantaina oli Memorial Day, joka on kansallinen vapaapäivä. Näin saimme mukavan pitkän viikonlopun. Lähdimme aamupäivällä junalla kohti Long Islandia. Edellisillan läksiäisjuhlien tähti Evelyn oli pyytänyt meitä luokseen vierailulle, ja samalla suunnitelmissa oli käydä katsastamassa merenranta.

Vinkkinä muuten, jos joskus kuljette junalla Nykin ja Long Islandin väliä: kannattaa matkustaa off-peak-aikaan, jolloin matka on edullisempi ja junissa on mukavampi matkustaa, kun on enemmän tilaa. Peak-aika on yleensä arkisin klo 6-10 ja 16-20, jolloin suurin osa työmatkalaisista kulkee. Muu aika on off-peakia.

Kun saavuimme perille, levitimme ison viltin Evelynin takapihalle ja makoilimme ulkona höpötellen. Söimme salaattilounaan pihalla, minkä jälkeen suuntasimme rannalle Lido Beachille. Päivä oli paahtavan kuuma, mutta rannassa puhalsi luja kylmä tuuli, joten päädyimme vain kahlailemaan vedessä uimisen sijaan. Fiilis oli kuitenkin loistava, kun aurinko paistoi ja isot aallot kohisivat voimalla rantaan. Suolaiset vesipisarat loivat iholle tahmaisen pinnan ja tuuli sai hiukset sotkuun – todellista rantatunnelmaa!

Rannalta lähdimme metsästämään jäätelöä, ja päädyimme suloiselle satama-alueelle Freeportissa. Tämä alue sai kovan kolauksen Sandy-hurrikaanin pyyhkäistessä sen läpi, joten se on rakennettu pitkälti raunioista uuteen kukoistukseen viime vuosina. Evelyn kertoi monia tarinoita alueen muistakin tuhoista. Hänen perheensä on asunut alueella pitkään, joten monien tuttujen talot kärsivät kovia vahinkoja. Osaa korjataan vieläkin, useita vuosia myöhemmin.

Satamassa oli katu nimeltä Nautical Mile, jossa on paljon ravintoloita ja baareja aivan veden äärellä. Olimme paikalla perjantai-iltapäivällä, ja moni paikka oli jo täynnä porukkaa. Alueella on kuulemma kovasti menoa ja meininkiä iltaisin, kun aurinko laskee, tuikkivat tunnelmavalot syttyvät ja drinkit virtaavat. Söimme jäätelöä ja kävelimme pitkin katua fiilistellen live-musiikkia, jota oli tarjolla melkein jokaisessa ravintolassa. Satamassa oli todella saarimainen ja merellinen tunnelma. Suosittelen ehdottomasti drinkkiä tai jäätelöpalloa täällä, jos liikut Long Islandin suunnalla!

Kirjoita kommentti