Ihonhoito rutiiniksi – mitä iholle tapahtui kolmessa kuukaudessa?

*Kaupallisessa yhteistyössä BELLA SANDVIK – hyvinvointi- ja kauneushoitola Sulvalla. Tuotteet ja palvelut saatu.

Olen nyt kolme kuukautta käyttänyt säännöllisesti Rosel Heimin ihonhoitotuotteita, joiden pohjalta aloitin yhteistyön kosmetologini Katjan kauneushoitolan kanssa. Vaikka ihoni ei ollut yhteistyön aloituksen aikaan huonossa kunnossa tai ongelmallinen, tapahtui siinä kolmen kuukauden aikana muutosta parempaan. Yllätyin jopa, kuinka paljon iho muuttui niin lyhyessä ajassa. Jos olisin tiennyt, millainen vaikutus omalle iholle sopivilla tuotteilla ja säännöllisellä ihonhoitorutiinilla on, olisin aloittanut tämän homman jo aikaa sitten.

Iho reagoi muutokseen odotetusti

Alkuun iho reagoi hieman tuotteisiin puskemalla epäpuhtauksia ulos. Huomasin tämän pieninä näppyinä siellä täällä kasvoja. Osasin odottaa tätä, sillä Katja oli sanonut, että näin yleensä tapahtuu, kun ihonhoitotuotteita vaihdetaan. Näpyt katosivat onneksi nopeasti, ja huomasin pian selkeän eron ennen kaikkea siinä, miltä iho alkoi tuntua. Alkuun kasvot tuntuivat imevän kosteusvoidetta loputtomasti, mutta hiljalleen vähempikin määrä alkoi riittää.

Ihoni oli siis todella kosteuden tarpeessa – nyt hyvin kosteutettuna ja hoidettuna ero aiempaan on selkeä. Vaikken koe, että ihoa olisi erityisesti kiristellyt aiemmin, huomaan nyt, kuinka paljon joustavammalta, kevyemmältä ja vaivattomammalta iho tuntuu. Etenkin heti puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen on ihana tunne iholla.

Kosmetologilla olisi hyvä käydä aina vuodenaikojen vaihtuessa, jotta menneen vuodenajan vauriot voidaan korjata ja ihoa valmistella tulevaan vuodenaikaan. Siispä suuntasin joulukuun puolivälissä Katjan hoitolaan. Mitä muutoksia Katja huomasi kosmetologina, kun teimme tilannekatsauksen kasvojeni ihoon?

  • Mustapäitä oli hyvin vähän ja ihohuokoset olivat todella huomaamattomat.
  • Iho ei juurikaan reagoinut herkän ihon tapaan hoidon aikaiseen rasitukseen.
  • Iho oli todella hyvin kosteutettu, eikä kiristänyt tai hilseillyt mistään.

Uudet tuotteet talvi-ihon tueksi

Iho kaipaa eri vuodenaikoina erilaisia tuotteita. Talvisin tarvitaan esimerkiksi huomattavasti kesää enemmän kosteutta. Etenkin tämä aika vuodesta on hyvin kuivaa, ja moni on valitellut tänä vuonna erityisesti matalaa ilmankosteutta. Tämä heijastuu suoraan ihon kuntoon. Olen huomannut, että vaikka kasvojeni iho tuntuu hyvältä, kiristelee kuivuus esimerkiksi huulia ja hiuspohjaa. Uskonkin, että ilman kunnollisia kosteuttavia ihonhoitotuotteita myös kasvojen iho olisi nyt kuivuuden vuoksi kovalla koetuksella.

Katja suositteli seuraavia tuotteita, jotta saamme ylläpidettyä ihon hyvän kunnon ja taattua sille riittävästi kosteutta talven yli:

Olin iloinen siitä, että pystyin siirtymään herkän ihon puhdistusaineesta normaalin ihon tuotteeseen! Katja suositteli talvikaudelle yöksi kosteuttavaa ja ravitsevaa voidetta, joka sisältää mm. avokadoöljyä, skvalaania ja hyaluronihappoa. Aamulla ihon kosteutukseen käytetään viimeisenä laitettavan kosteuttavan ja suojaavan voiteen lisäksi kuurina hydrolyron-ampullia (hyaluroniseerumi), jossa on ihonkaltaista suurimolekyylistä hyaluronihappoa. Tämä ainesosa auttaa sitomaan kosteutta iholle.

Nykyään hyaluronihappoa on monessa kosmetiikkatuotteessa ja mm. erilaisissa ihoon käytettävissä täyteaineissa, mutta Rosel Heimin tuotteissa siihen ei ole lisätty ylimääräisiä ainesosia. Ampullissa on lisäksi zelloxania, joka auttaa pitämään kosteuden iholla pidempään, jopa 6-10 tuntia. Kaikki Rosel Heimin tuotteet on valmistettu ihoidenttisistä ainesosista, minkä ansiosta ne tukevat parhaalla tavalla ihon luonnollista toimintaa.

Nyt kun ihonhoidosta on muodostunut jo hyvä rutiini, on helppo ottaa lisätuotteita tarpeen mukaan perustuotteiden rinnalle. Oli todella mielenkiintoista, kun Katja kertoi, että ihon vahvistuessa sen sävy saattaa muuttua hieman. En osaa sanoa, onko omalle iholleni käynyt näin, mutta tietynlainen läpikuultava kalpeus on mielestäni poissa. Olen kiinnittänyt tähän huomiota, sillä yleensä tähän aikaan vuodesta peilistä katsoo takaisin kalpeampi tyyppi.

Maskit laittavat kasvojen ihon koetukselle

Korona on tuonut omat haasteensa monen muun asian lisäksi myös ihonhoitoon. Syksyllä kasvojen iho on ollut koronarajoituksen vuoksi pakko peittää maskilla, pahimmassa tapauksessa pitkäksikin aikaa. Tämä on aiheuttanut Katjan mukaan monen iholle ärsytystä: epäpuhtaudet muhivat maskin alla tai maski aiheuttaa mekaanista hankausta iholle. Osalla epäpuhtaudet ovat puskeneet ulos dekolteen alueella, kun maski on rajoittanut ihon hengittävyyttä.

Katja kertoi, että oli havahtunut hiljattain siihen, että on läpi koronan meikannut tuttuun tapaan kasvot poskipunaa myöten, vaikka maskin takaa meikkiä harvoin huomaa. Keskustelimme siitä, kuinka maskisuositus on ollut hyvä pohdinnan paikka siitä, kenen vuoksi ihoa hoitaa tai meikkaa. Onko väliä, näkyykö meikki muille, jos siitä tulee itselle hyvä olo? Katja muistutti myös, ettei meikki ole vain esteettinen asia, vaan laadukkaista ja ihoa tukevista meikeistä tehty meikkipohja auttaa suojaamaan ihoa myös maskin aiheuttamilta epäpuhtauksilta.

En olisi ikipäivänä uskonut, että innostun ihonhoidosta, mutta nyt melkein odotan, että pääsen illalla pesemään päivän epäpuhtaudet pois ja nauttimaan keveästä olosta iholla. Tuntuu hyvältä tehdä itselle hyvää. Vuonna 2021 aion pitää parempaa huolta myös muusta vartalon ihosta, sillä jos pelkkä kasvojen ihon hoitaminen saa olon näin hyväksi, mitä tapahtuu, kun koko kehon iho voi hyvin ja on luonnollisesti vahva?

Lue myös:

Nyt otetaan ihonhoito haltuun

Rosel Heim – superinspiroiva tarina ihonhoitosarjan takana

Lisätietoja: Rosel Heim nature+science

Kirjoita kommentti