Ihanan vihreä New York City

Ennen kuin tulin New Yorkiin, mielikuvani kaupungista sisälsi paljon rakennuksia, ihmisiä ja betonia. Ajattelin, että kaupungissa olisi muutama puisto, mutta muutoin vehreys loistaisi poissaolollaan. Voi, kun olinkin väärässä! Täällä on vihreää kaikkialla, sulassa sovussa pilvenpiirtäjien ja punatiilisten asuinrakennusten kanssa.

Asuinalueiden vehreyden lisäksi olemme käyneet useamman kerran tutustumassa eri puistoihin, ja täytyy kyllä sanoa, että niissä on ihana tunnelma. Suurin ja tunnetuin puisto on tietysti valtava Central Park, mutta ympäri kaupunkia löytyy pienempiä, tunnelmallisia puistoja, joissa on omat kohokohtansa. Esimerkiksi Morningside Parkissa oli lampi, jossa oli hurja määrä pieniä kilpikonnia. Yritin saada niistä kuvaa, mutta ne pulpahtivat aina juuri kriittisellä hetkellä vedenpinnan alle.

Olemme tutustuneet kaupunkiin pääasiassa kävellen, mutta eilen päätimme lähteä pyöräretkelle puistoja pitkin Central Parkiin ja rantaa pitkin kulkevaa Riverside Parkia pitkin takaisin. Sää oli täydellinen, sillä oli lämmintä, mutta pilvistä, joten aurinko ei paahtanut aivan täysillä. Pysähtelimme aina välillä ihastelemaan maisemia, ja koukkasimme pyöräkorjaamon kautta, sillä ystäväni pyörän ketjujen kanssa oli ongelmaa.

Kokonaisuudessaan retki kesti noin kolme ja puoli tuntia. Ilman pysähdyksiä ja pyöräongelmia olisimme varmasti olleet reilussa tunnissa Central Parkissa ja takaisin. Pyöräily on siis paitsi hauskaa, myös mainio ja halpa tapa kulkea pitkin kaupunkia. Metrot ovat nopeita, mutta ne kulkevat maan alla – pyöräillessä näkee enemmän maisemia ja naapurustoja. Toki pyöräily vaatii hieman totuttelua, sillä joka paikassa on autoja, jalankulkijoita ja muita pyöräilijöitä. En varmaan olisi uskaltanut ihan niin rohkeasti lähteä liikenteen sekaan pyörällä, mutta ystäväni antoi hyvät ohjeet ja ohjeisti myös matkalla tehokkaasti, kuinka toimia. Kypärä on täällä kuitenkin ihan must, vaikkei ehkä muodikkain asuste olekaan.

Ystävälläni oli kaksi pyörää, joten sain toisen niistä lainaksi. Kaupunkiin voi kuitenkin tutustua pyöräillen, vaikkei omaa pyörää kohteesta löytyisikään. Joka puolella on nimittäin Citibikeja, joita voi vuokrata. Turistille sopii parhaiten päiväpassi, jolla saa rajattoman määrän puolen tunnin ajoja. Pyörän voi napata käyttöön ja palauttaa mille tahansa Citibike-pysäkille. Citibikella on kätevä mobiiliappi, josta näkee pyörien pysäkit ja paljon muuta tietoa.

Central Parkin eteläosa on täynnä ihmisiä, mutta puiston pohjoisosassa saa olla yllättävän rauhassa. Pohjoiosan nimi on North Woods, ja siellä on paljon metsäisempää eteläiseen osaan verrattuna. Jos siis haluat käydä rauhassa juoksulenkillä tai samoilla omissa ajatuksissasi ilman häiriötekijöitä, suuntaa puiston pohjoisosaan. Makoilimme North Woodsin metsäisillä kallioilla tovin ihmetellen elämää ja höpötellen kaikkea hölmöä.

Pyöräretkemme saa ehdottomasti jatkoa, sillä meillä oli aivan hurjan hauska päivä! Puistoista nähtävänä on vielä Bryant Park, ehkä suuntaamme sinne joku päivä. Vietimme viikonloppuna päivän Long Islandilla, jossa kävimme rannalla ja tutustuimme ihanan tunnelmalliseen pikku satamaan. Kerron siitä teille seuraavassa postauksessa.

Kirjoita kommentti