Ensimmäisten päivien tunnelmat Nykistä

Minun piti jo aiemmin kirjoitella teille ensifiiliksiä reissusta, mutta niinhän siinä kävi, että jetlagista toipuminen, kaupunkiin tutustuminen ja ystäväni kanssa höpöttely ovat vieneet tehokkaasti ajan mennessään. Tuntuu, että olisin ollut täällä paljon pidempään, vaikka tämä on vasta viides päivä! Moni on ihmetellyt, kuinka minulla on varaa majoittaa itseni kuukaudeksi New Yorkiin – eikö se ole hirmu kallista? Hotellissa tai motellissa varmasti, mutta asun matkan ajan West Harlemissa ystäväni Emilyn luona. Hän on vanhin ystäväni, sillä olemme tunteneet jo peräti kaksikymmentä vuotta. Käytännössä hän on siskoni, vaikka emme verisukulaisia olekaan.

Kuten Instagramissa reissuani seuranneet tietävätkin, ystävälläni on kissa ja koira. Kissa on kotoisin Panamalta, ja hänen nimensä on Dobby. Kissa on näistä kahdesta lemmikistä selkeästi pomo. Koira puolestaan on labradorin ja pittbullin sekoitus nimeltä Senza. Molemmat ovat todella sosiaalisia ja hellyydenkipeitä kavereita. Senza on nukkunut vieressäni ensimmäisestä yöstä lähtien, ja olemme käyneet kävelyillä tutustumassa naapurustoon. Täällä on todella viihtyisää, paljon puita ja muutaman sadan metrin päässä virtaa Hudson-joki. Joenvartta ja puistoja pitkin pääsee kuulemma noin tunnissa pyöräillen Central Parkiin. Suunnittelimmekin tekevämme joku päivä pyöräretken cityyn.

Matkani tänne meni mukavasti, vaikka olikin todella pitkä. Lähdin matkaan Vaasasta tiistaina aamupäivällä, ja saavuin New Yorkiin keskiviikkona hieman ennen puoltayötä. Takana aikaerot huomioon ottaen noin 48 tuntia matkaamista vähillä unilla. Minulla oli Lontoossa seitsemän tunnin vaihto (halusin säästää lentohinnassa), johon olin henkisesti valmistautunut hyvin. Lento lähti kuitenkin neljä tuntia myöhässä, joten odotus oli lopulta yli kymmenen tuntia. Se tuntui ikuisuudelta. Ystäväni tuli vastaan lentokentälle, vaikka hänellä oli seuraavana aamuna töitä, mistä olen todella kiitollinen. Muutoin olisin joutunut itse löytämään tieni perille kaupungin halki. Nukkumaan pääsimme kahden aikaan yöllä.

Ensimmäiset päivät menivät pitkälti matkasta ja jetlagista toipumiseen. Ystäväni on kiinnostunut ympäristöasioista, ja hän oli ilmoittautunut torstaiksi tapahtumaan, joka käsitteli kompostointiprojekteja New Yorkissa. Päätin lähteä mukaan. Vaikka kompostointi kuulostaa aiheena ehkä tylsältä, oli oikeasti todella mielenkiintoista kuulla, millaisia kompostointiprojekteja osallistujat olivat miettineet eri kaupunginosiin. Mukana oli kehitysideoita Upper East Sidesta Bronxiin. Tapahtuma liittyi kurssiin, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta kompostoinnista ja ekologisesta elämästä sekä tarjota konkreettisia apukeinoja sen toteuttamiseen käytännössä. Tapahtuma sijaitsi Lower East Sidessa, todella kauniilla paikalla, josta oli ihanat näkymät auringon laskiessa!

Perjantaina päätimme ottaa rennosti, ja laitoimme yhdessä ruokaa kotona. Ilta menikin pitkälti kuulumisia vaihtaen ja höpötellen. Olimme suunnitelleet katsovamme leffaa, mutta kello läheni jo puoltayötä, kun muistimme asian. Lauantaina suuntasimme Brooklyniin, jossa tutustuin muutamaan Emilyn ystävään. Meidän oli alun perin tarkoitus lähteä Brooklynista kotiin, mutta päätimmekin hypätä vielä lauttaan ja suunnata Wall Streetin kautta 9/11 muistomerkille. Tästä päivästä kirjoitan lisää seuraavassa postauksessa.

Kuten aiemmin jo kerroin, ystäväni on kovin intohimoinen ympäristöasioiden suhteen. Hän rakastaa kasveja, luontoa ja eläimiä. Hän toimii vapaaehtoisena naapurustossa olevassa Wicked Friendship Gardenissa. Kyseessä on talojen väliin rakennettu tunnelmallinen pieni puutarha, johon kuka vain saa halutessaan tulla istuskelemaan ja viettämään aikaa. Ystäväni auttaa huolehtimaan puutarhasta, minkä lisäksi hän hoitaa viikonloppuisin vahtivuoroja eli pitää puutarhan portit auki vierailijoille. Paikalla on aina oltava joku vapaaehtoisista, jotta vältytään mahdolliselta ilkivallalta.

Olemme Emilyn kanssa molemmat ahkeria teenjuojia, joten nappasimme sunnuntaiaamuna teen ja aamupalan matkaan suunnatessamme hänen vahtivuorolleen puutarhaan. Oli ihanan rentoa istuskella, höpötellä ja juoda teetä auringon kivutessa hetki hetkeltä korkeammalle. Jos satut joskus New Yorkiin ja haluat piipahtaa puutarhalla, se sijaitsee osoitteessa 499 W 150th St.

Lauantaina satoi kaatamalla, mutta sunnuntain sää oli täydellinen: aurinkoa, lämpöä ja kevyt tuulenvire viilentämässä oloa. Meidän oli tarkoitus olla vain kotona rennosti, mutta päädyimmekin lähtemään kävelylle ja hoitamaan muutamia asioita. Kiertelimme Harlemissa ja lähialueilla, piipahdimme Columbian yliopistolla ja tulimme rantareittiä takaisin. Tästäkin päivästä kirjoitan teille tällä viikolla lisää. Nyt alkuviikosta suuntaamme näillä näkymin Chinatowniin ja ehkä tutustumaan myös johonkin toiseen naapurustoon. Viikonloppuna on Memorial Day Weekend, joten silloin saatamme lähteä telttailemaan. Katsotaan, mitä viikko tuo tullessaan!

Kirjoita kommentti